Inledde denna lediga torsdag med en dunderfrulle, nämligen kesoplättar med melon, valnötter och honungskvarg, efter gårdagens röj (som bestod av att hänga inne i ett slibbigt omklädningsrum pga regn). Fascinerar mig hur allt kan bli relativt mysigt med rätt människor, fick dessutom träffa Jocke vilket jag inte fått göra på cirkus två veckor pga plugget, hur skönt som helst. Resten av dagen ska gå åt att plugga så jag förhoppningsvis får tid över att träffa pojken igen i helgen, men innan dess ska jag slänga upp receptet på plättarna åt er. Känns som jag gått och blivit lite av en "matblogg", men jag skyller på att mormor och morfar en gång i tiden bad om lite recept här på bloggen (som de flesta för övrig ligger samlade under kategorin "tips och trix", i och med att det är tips. Klyftigt värre!), så detta är för deras skull!

Plättarna ser ut att vara aningen brända, men det var dom inte!! :(
2 ägg
1 msk mjölk
3 msk keso
1 1/2 msk kokosflingor
2 msk äppelmos
1/2 tsk kanel (eller efter smak)
Vispa ihop alla ingredienser och stek. Jag toppade som sagt med honungskvarg, melon och valnötter samt en gnutta extra kanel.
P.S. Visste ni dessutom att kanel är bra för blodsockerreglering och insulinkänslighet? Kanel bidrar alltså till bland annat minskat sötsug, dock innehåller kanel ämnet kumarin vilket i stora mängder kan orsaka leverskador. Enligt livsmedelsverket är teskedsvis med kanel per dag inget att rekommendera då det kan bidra till för stora mängder med kumarin i kroppen. (läs mer om detta här) D.S.
Jenny
det där ser ju bara förbjudet gott ut!
Emma
Mums! Vad härligt att vara nära studenten, saknar den känslan!

2